Foto: Joop van Houdt

De grootse raadsfracties Leefbaar Schouwen-Duiveland en VVD houden, ondanks de deze week in de Tweede Kamer aangenomen wietwet van D66, vooralsnog vast aan het afgesproken nulbeleid coffeeshops, zo lees ik. Niets nieuws onder de zon dus.

Als je me zou vragen, moet je hasj verbieden, dan zegt mijn verstand nee. Anderzijds heb ik ook mensen naar de klote zien gaan door overmatig blowen. Want, tsja ach, een blowtje op z’n tijd was toch zeker niet schadelijk. Blow verstandig, blow met mate. Het kon allemaal totaal geen kwaad, het waren toch geen harddrugs. Dus ondanks dat mijn verstand nee zegt, zegt mijn gevoel dus ja, ja je moet het verbieden. En eigenlijk is dat best hypocriet want ik ken ook mensen die door de alcohol naar de klote zijn gegaan. En toch ben ik een groot voorstander van de vrije verkoop van alcoholische dranken aan meerderjarigen. Ik weet het, ik meet met twee maten.

Nu ben ik absoluut geen zedenpreker en ik zal de laatste zijn die zaken als een coffeeshop op het eiland wil verbieden. Maar dan stel ik wel voor te wachten tot de wietwet door de Eerste Kamer is.

M’enfin, of je überhaupt een of meerdere coffeeshops op het eiland moet willen is een tweede.

Niet omdat het dan legaal is, ook een reden daar niet van, maar veel meer vanwege het feit dat de kwaliteit gecontroleerd wordt. Het is nu totaal onduidelijk hoe hoog het THC-gehalte van de wiet is die je koopt. Begin van dit millennium bevatte de Nederwiet beduidend minder THC (tetrahydrocannabinol) dan tegenwoordig. Het risico op verslaving is tegenwoordig dus vele malen groter.

M’enfin, of je überhaupt een of meerdere coffeeshops op het eiland moet willen is een tweede. Mocht er ooit besloten dat er coffeeshops moeten komen, plan ze dan op een plaats waar ze geen overlast bezorgen (geen optrekkende scootertjes en auto’s in een woonwijk) en ga de wiet, in zeg maar ‘eigen beheer’, verbouwen en verkopen. Verdienen we er als gemeente ook nog een beetje aan.

Zalige Zeeuwse Zilte Wiet, een kwaliteitsproduct van Schouwen-Duiveland. Misschien een idee voor de aangetrokken marketingspecialist bij de gemeente?

 

[beSchouwenD – 035]

 

Luisteruh!
Zin in politiek?

Pin It on Pinterest