Daarom is geen reden, als je van de trap afvalt ben je gauw beneden. Het laatste kan ik bevestigen. Toen ik van de trap lazerde was ik snel beneden. Ook heb ik nog heel lang gedacht dat ik er een stoornis aan over gehouden heb. Het was, zo kwam ik erachter, een latente stoornis die net zo compulsief is als mijn vroegere rookgewoonten. En omdat het een dwangmatige stoornis betreft, begon ik nogal aan mezelf te twijfelen.

Was het een latent aanwezige stoornis die kwam en ging en door iets geactiveerd werd?

Het was, zo kwam ik erachter, een latente stoornis

Het leek erop? Of lag het aan mij? Was ik de enige met een dergelijke stoornis?

Nee, u heeft die compulsieve stoornis ook. Want wees een eerlijk, hoe vaak is het niet voorgekomen dat u de treden van een trap geteld heeft? En probeer straks nu maar eens die trap op te lopen zonder de treden te tellen.

 

[KL – 058]

 

Privacy
Ik heb vandaag weer gelachen

Pin It on Pinterest