bsd-024-161022-neem-eens-een-voorbeeld-aan-feyenoord

 

Kent u ze nog, de oude Loesje-posters van de VVD, slogans in grote blauwe letters, onderstreept met een dikke oranje lijn? ‘Niet doorschuiven maar aanpakken’ en ‘Vandalen gaan betalen’, stond er op de verkiezingsposters destijds. De eerste associaties hierbij zijn daadkracht en doeltreffendheid. Goed zo, denk je dan, eindelijk een partij die het snapt en de problemen oplost.

Ik moest er tijdens het debat in de gemeenteraad aan denken toen het verplaatsen van de voetbalkooi werd voorgesteld. Een meerderheid in de raad was voor verplaatsing van de voetbalkooi van de Mosselboomgaard naar de Scheldestraat. De buurt rondom de voetbalkooi wordt namelijk geterroriseerd door jeugd die zich bezighoudt met drugs en het vernielen van o.a auto’s. Reden om de voetbalkooi te verplaatsen.

Dat gebeurt als de renovatie van het parkeerterrein aan de Scheldestraat ergens begin volgend jaar klaar is. Tot die tijd worden er aan de Mosselboomgaard camera’s opgehangen om de overlast tegen te gaan. Op de nieuwe locatie komt overigens geen cameratoezicht. Het besluit tot deze verplaatsing werd mede mogelijk gemaakt door LSD, PvdA, D66, VVD en CDA.

In de media wordt het besluit door de heren Joppe (CDA) en Lievense (LSD) toegelicht. Zo hoor ik de heer Lievens op Omroep Zeeland zeggen dat de kosten voor de verplaatsing al in de begroting waren geborgd. En dus, meneer Lievense, als iets in de begroting is opgenomen, moet het ook maar gelijk uitgegeven worden? Joppe geeft bij Radio Schouwen-Duiveland aan dat we de jeugd op ons eiland moeten omarmen.

Rotzooitrappers moeten direct worden aangepakt, er moet een lik-op-stuk beleid gevolgd worden, fulmineert hij bijna.

Maar aan de overlast gevende jeugd waar hierover gesproken wordt, is al een heel traject voorafgegaan. Er is zelfs een noodverordening uitgegeven, aldus Joppe. Als dat zelfs niet helpt dan moet je als raad actie ondernemen, vervolgd hij. Lievense, ook in de studio aanwezig, gaat een stap verder, als er rotzooi getrapt wordt dan moeten er direct camera’s opgezet worden. Rotzooitrappers moeten direct worden aangepakt, er moet een lik-op-stuk beleid gevolgd worden, fulmineert hij bijna.

Tsja…., en dan ga je een voetbalkooi verplaatsen i.p.v. handhaven.

Nu heb ik altijd gedacht dat handhaven een van de taken van de politie was. Zeker als er al een tiental aangiften van vernieling gedaan die het per definitie al een zaak van justitie en politie maken. Beide organisaties zijn daarvoor dan ook prima geëquipeerd. En laten we eerlijk zijn, het is toch zeker de omgekeerde wereld als je een voetbalkooi gaat verplaatsen waar, en laten we dat niet vergeten, ook nog door andere (basisschool)jeugd in wordt gevoetbald? Het is toch niet meer te verkopen dat we in 2016 niet in staat zijn om een stelletje snotneuzen in de kraag te vatten? We laten we ze toch niet gewoon lopen zodat ze elders in Zierikzee of op het eiland rotzooi kunnen trappen?

En die partij van: ‘Vandalen gaan betalen’? Ach, die verplaatsen de voetbalkooi en laten de gemeenschap voor de kosten opdraaien. Kom op jongens, als partij van de centen weten jullie dat dit geld veel beter besteed kan worden!

KanttekenaarM’enfin, tot slot nog een kleine tip voor de heren Joppe en Lievense; neem eens een voorbeeld aan het van Feyenoord afkomstige ‘Geen woorden maar daden’! Handhaven, zou ik er (als Sparta-supporter) aan toe willen voegen.

 

[BSD – 024]

 

Keuzes maken
De ver-van-mijn-bed-show

Pin It on Pinterest