Renesse

Moest wel lachen deze week. Renesse bruiste niet maar brieste. De film Renesse ging in deze week première. Heb genoten van de voorpret. ‘Renesse vreest ‘soa-toerisme’, kopte De Telegraaf. Heerlijk zo’n kop. Renesse als centrum voor chlamydia, genitale wratten, gonorroe, syfilis en wat iets meer zij, gratis en voor niets op het strand en op de camping op te lopen. Naast je xtc-pilletjes gelijk even jezelf laten testen, ik zag ongelooflijk veel mogelijkheden.

Sex on the beach verleden tijd? Welnee. Sinds de Jumbo van Pepels in Renesse geen Heineken bier meer aangeleverd krijgt, zijn de torens van bierkratjes op de campings een stuk lager maar komen de piemeltjes een stuk hoger.

Ook zo gelachen om de reportage van PowNed? Lag helemaal dubbel. PowNed, altijd op zoek naar een relletje, ging op onderzoek uit en stuurde een jonge verslaggeefster om de stemming in het dorp te peilen. Geweldig! Zag tientallen senioren o.l.v. DJ Riek al dansend de terrassen afbreken. De terrasrellen tijdens het EK in Marseille waren er niets bij. DJ Riek wilde niet voor de camera verschijnen. Oer-Renesser en columnist Hendrik wel. Hij voelde zich niet vereerd en was niet blij met de film. Renesse net zoals Benidorm een bejaardenoord? Nee, dat wilde de 81-jarige nu ook weer niet. Kon ik ook om lachen. Altijd humoristisch die Hendrik.

Geweldig! Zag tientallen senioren o.l.v. DJ Riek al dansend de terrassen afbreken.

Overigens wist Evert Santegoeds via Privé te melden dat de presentatrice na haar bezoek aan Renesse een soa had opgelopen. Volgens Santegoeds valt deze dame op oudere mannen.

Kim Holland heeft na het zien van de film ook aangegeven geïnteresseerd te zijn om een film in Renesse op te nemen. Ze heeft al een werktitel: Relaxte Relaties in Renesse. Ze had niet begrepen dat de film in Portugal was opgenomen, ze is doorverwezen.

De gemeente vond het allemaal maar niets en heeft haar afdeling communicatie opdracht gegeven een strategisch communicatiecampagne uit te rollen met als doel Renesse weer positief op de kaart te zetten. In dit kader is de gemeente in onderhandeling met SBS die in het nieuwe televisieseizoen het programma ’t Is hier fantasties weer nieuw leven in wil blazen. De eerste tien afleveringen zouden uit Renesse komen. Het zou door Geer & Goor gepresenteerd worden las ik op Facebook. Het zou ook kunnen gaan om het programma Geer & Goor zoeken een hobby van RTL. In dit programma proberen ze eenzame ouderen in Renesse aan een hobby te helpen. Zelf geloof ik dit niet want het stond niet op Facebook.

KanttekenaarKortom u begrijpt het, een hoop commotie om niets. Volgende week zijn we het allemaal weer vergeten en is het weer rustig in het rustieke en pittoreske Renesse. Oh ja, de film, want daar ging het allemaal om: gewoon een ku(s)tfilm!

 

[BSD – 011]

 

Positief kritisch ingesteld
Concert aan zee

Pin It on Pinterest