Als je er jong uit wilt zien moet je ook moderne kleren dragen, zei mijn oudste. En zo stond ik met mijn rug tegen de muur en in mijn hand een blauwe chino en felrood overhemd, te wachten op een paskamertje dat vrijkwam.

Ik was niet de enige die moest wachten. Op het bankje zat een man van Afrikaanse afkomst. Zijn verweerde gezicht stond in contrast met zijn jeugdige uitstraling toen hij tegen me lachte en me in zeer gebrekkig Engels zijn plaats op het bankje aanbood.

Ik weigerde. ‘But you old, me young’, parreerde hij. Ik weigerde weer beleefd.

Ik loop terug de winkel in en hang de kleding weer op. ‘Paste het niet?’, vroeg de verkoopster die ik eerder al beleefd afwimpelde toen ze vroeg of ze kon helpen. ‘Of stond het u toch net niet?’, vervolgde het jonge ding toen ik zweeg.

Ik voelde me echt oud.

 

[Kleinigheden – 049 – 150 – 161220 – Jong van geest]

 

Kerstdagen
Vooral niet kijken

Pin It on Pinterest