bsd-026-161112-het-drama-eindigt-vandaagDeze zaterdag geen column over het verplaatsen van een voetbalkooi, gratis parkeren voor alle eilanders, de sluiting van een MFC of de behandeling in de gemeenteraad van de jaarlijkse begroting. Nee, vandaag een column over een onderwerp waarover veel meer wordt geouwehoerd, namelijk voetbal.

Het aardige van voetbal is dat je er zomaar een column over kunt schrijven zonder dat je er maar een snipper verstand van hoeft te hebben. Sterker nog je hoeft er zelfs niet eens naar te kijken. Zelf vul ik hele maandagen met zwak geouwehoer en dom gelul, excuseer het taal gebruik maar het zijn in dit geval de meest zuivere uitdrukkingen, over voetbal. De dag na de wedstrijd papegaai ik gewoon de ‘voetbalkenners’ die ik op televisie gezien hebt na. En als ik het even niet meer weet dan laat ik gewoon een interessante stilte vallen, werkt altijd.

M’enfin, een column over voetbal dus. Wellicht is het u ontgaan maar we worden de laatste weken getrakteerd op een werkelijk subliem uitgevoerd drama in Zierikzee. Een drama dat, voor alle duidelijkheid, vandaag eindigt. U hoeft zich dan ook geen zorgen meer te maken. Het drama speelt zich af aan de Lange Blokweg 29a te Zierikzee, thuisbasis van voetbalclub MZC’11. Het eerste elftal van de club die vorig jaar nog naar de eerste klasse promoveerde, heeft namelijk tot nu toe alle in deze competitie gespeelde wedstrijden verloren. En dat zijn er al negen om precies te zijn. Goed, trainer Alexander van Keulen heeft in aanvang met veel blessures te maken gehad maar op Masud Osmanie en Sofyan Azzagari na, is de selectie compleet.

Om het e.e.a. in goede banen te leiden heb ik echter wel persoonlijk in moeten grijpen. Zo heb ik de door het culturele omroepje CTV ter beschikking gestelde camera, direct naar Vlissingen terug laten sturen.

De dag na de wedstrijd papegaai ik gewoon de ‘voetbalkenners’ die ik op televisie gezien hebt na.

Het is natuurlijk niet de bedoeling om heel Zeeland mee te laten genieten van het spelersleed.

Ook het argument van trainer en bestuur om de beelden te gebruiken bij wedstrijdanalyses, heb ik direct naar de prullenbak verwezen. De spelers moeten gemotiveerd worden en niet aan leedvermaak blootgesteld worden. Camera’s voor spelanalyses bij een voetbalkooi kan me niet schelen, maar niet op de Lange Blokweg.

Om de spelers te motiveren had het bestuur het idee om Kees Jansma de kleedkamer in te loodsen. Slecht idee. Ik heb Jansma dan ook direct als gastspreker ingezet voor de te houden sponsorbijeenkomst. Ik heb het namelijk niet zo, mag ik dat zeggen, op die kale. Overigens mag ik alles over Kees zeggen, want dat mag van Kees. Kees begrijpt dat als journalist, tenminste dat zegt hij altijd op televisie.

Enig effect van de maatregelen was al te zien tijdens de laatste wedstrijd tegen SHO waar pure veerkracht en werklust werd getoond. Van Keulen echter stond vanaf de zijlijn druk te schreeuwen en te gebaren, en dat moet ie niet doen. Als de spelers op het veld staan moeten ze de focus op de bal houden en niet door een schreeuwende trainer worden afgeleid. Hij heeft me beloofd zich komende wedstrijd in te houden en de mannen te laten voetballen.

KanttekenaarDie volgende wedstrijd vindt vandaag plaats om 14.30, uit tegen het altijd lastige Almkerk dat momenteel tiende staat. U zult zien dat de mannen weer met plezier gaan voetballen, geen hangende koppies meer hebben en vandaag gewoon gaan winnen!

 

[BSD – 026]

 

Vijfsterrenkoffietentje in Zierikzee
Keuzes maken

Pin It on Pinterest