Betalen of niet betalen voor parkeren in Zierikzee en aan de kust, het houdt de gemoederen nog steeds bezig. Maar stel nu eens dat er betaald parkeren over het hele eiland wordt ingevoerd. Uw eerste reactie zal waarschijnlijk iets in de trant zijn van, ze kunnen m’n kloten kussen want ik heb nog nooit betaald om voor m’n deur of op mijn oprit mijn karretje te stallen! Betalen of niet betalen voor parkeren in Zierikzee was ook afgelopen donderdag in de gemeenteraad de vraag, waar de proef met de eerste twee uur gratis parkeren in Zierikzee vooralsnog werd afgeschoten. In oktober wordt het parkeerbeleid voor de gehele gemeente aan de raad gepresenteerd en er wordt onderzoek gedaan naar variabele tarieven (zomers duur en winters goedkoop, werd als voorbeeld gegeven).

Nu hoor ik u denken, allemaal leuk en aardig maar ik kom toch niet meer in het centrum van Zierikzee. Geen Spar meer, straks de Albert Heijn verhuisd en gratis parkeren bij de Aldi en de Lidl buiten het centrum. En steeds meer inwoners van Zierikzee doen hun boodschappen in Nieuwerkerk. Of, ook een veel gehoord argument, ik ga wel naar Goes, meer winkels en meer terrasjes.

Of, ook een veel gehoord argument, ik ga wel naar Goes, meer winkels en meer terrasjes.
Kortom, waarom zou ik betalen om op het eiland te mogen parkeren? Maar als u tegen betaling van een gering bedrag een parkeerpas krijgt waarmee u te allen tijde, overal op het eiland, gratis mag parkeren, dan kan dat zo z’n voordelen hebben. Zo kunnen de parkeergelden, die in vergelijking met de rest van Nederland aan de lage kant zijn, verhoogd worden, u kunt in de zomer wat vaker naar het strand of na het boodschappen doen nog even een terrasje pakken in Zierikzee.

De gemeente zal ongetwijfeld te berde brengen dat dit idee bakken geld gaat kosten daar die geringe bijdrage van de eilandelijke autobezitter niet opweegt tegen de verminderde inkomsten. Dat zal dan wel zo zijn, maar wees dan inventief en haal het geld uit een ander potje. Zo wacht ik als inwoner al sinds jaar en dag op een Schouwen-Duiveland pas voor inwoners waarvan ik niet weet of deze ooit nog komt maar waarvan de ontwikkeling vele euro’s heeft gekost. En zo zullen er nog genoeg andere mogelijkheden tot financiering zijn. Ook dat is, net zoals to pay or not to pay, niet alleen een vraag, maar ook een keuze! Maar goed, dit is maar een simpel idee en ik zal ongetwijfeld iets over het hoofd zien. Laat me maar weten wat, ben benieuwd wat u ervan vindt.

 

[BSD – 001]

 

Weg met die markt op het Havenplein