Kl - 300Men zegt dat het met de leeftijd te maken heeft maar dat weiger ik te geloven. Men zegt ook dat ik in de ontkenningsfase zit, ook dat weiger ik te geloven. Laatst was ik mijn sleutels kwijt, iets dat volgens mij hele volksstammen overkomt. Maar in mijn geval zou het toch weleens te maken kunnen hebben met mijn leeftijd. Ik vond het een ietwat lullige opmerking die tot overmaat van ramp nog eens werd aangevuld met het, voor mij volstrekt onzinnige voorstel eens mee te doen met De Geheugentrainer.

Enfin, ik zit dus schijnbaar in de ontkenningsfase. En men is hard voor mij. Elke keer als ik iets vergeten ben, dan word ik daar genadeloos op gewezen. Sinaasappels vergeten? Heerlijk zo’n glaasje versgeperst sinaasappelsap. Mijn telefoon op zolder laten liggen? Tsja, wie z’n hoofd niet gebruikt moet z’n benen gebruiken. Weet jij waar ik mijn iPad heb laten liggen? Zeg, ik ben je secretaresse niet!

Enfin, ik zit dus schijnbaar in de ontkenningsfase.

Kortom, u zult begrijpen dat mijn leven zwaarder en zwaarder wordt. Om dergelijk leed te voorkomen ben begonnen met fotograferen. En het werkt, een foto als geheugensteuntje. Maar ook als je iets ziet dat je wilt onthouden, iets uit de krant, een schilderij in een museum of een boek in de winkel.

Zo liep ik afgelopen zaterdag in een boekenwinkel waar ik een boek trof waarvan ik niet meer zeker meer wist of ik dit thuis in de boekenkast had staan. Ik trok dus mijn telefoon en maakte een foto van het betreffende boek om thuis het e.e.a. te kunnen verifiëren. Het moet een gek gezicht geweest zijn, iemand die in een boekenwinkel boeken staat te fotograferen. Ik werd er dan ook op aangesproken. Toch kwam het tot een leuk gesprek over van alles en nog wat met eh…, hoe heette ze nu ook weer?

 

[Kleinigheden – 032 – 300 – 160712 – Geheugenverlies]

 

Kwijtgeraakt
Ik ben verslaafd

Pin It on Pinterest