Kl - 300Een kind kan de was doen, maar ik niet. Ik ben dan ook allang geen kind meer maar inmiddels een oudere jongere én huisman. Dat laatste heeft zo z’n voordelen maar zeker ook z’n nadelen. Eén van die nadelen is het draaien van wassen, iets wat bij mij altijd fout gaat met als resultaat dat ik bijna altijd de vuile was buiten hang.

Toegegeven, dat ligt voor een groot deel aan mijzelf. Omdat ik er eigenlijk geen tijd voor heb, of voor wil maken, gooi ik bijna achteloos stinksokken, vuil ondergoed, handdoeken, T-shirts, spijkerboeken en designerkleding bij elkaar in de trommel. U zult ongetwijfeld begrijpen dat een dergelijke was gedoemd is om te mislukken. Wollen truien, kasjmier shawls gaan net zo makkelijk mee in een was van veertig of zestig graden. Het resultaat is werkelijk verbluffend. Ook een verbluffend resultaat gaf een paar nieuwe rode sokken tussen de witte was. Alles kwam weliswaar brandschoon en heerlijk ruikend de trommel uit, maar wel met een pasteltintje.

Op de een of andere onnatuurlijke wijze verdwijnen die altijd in een groot zwart gat.

Maar een van de meeste irritante dingen van het wassen, is het op mysterieuze verdwijnen van sokken, twee verschillende of soms wel twee paar tegelijk. Op de een of andere onnatuurlijke wijze verdwijnen die altijd in een groot zwart gat. Maar het kan nog erger, ooit verdween er een hele was. Ik dacht slim te zijn en de wasmachine s-avonds te programmeren zodat de was s-morgens voor dag en douw klaar zou zijn. Toen ik de ochtend daarop verheugd de wasmachine opende was al het wasgoed verdwenen. Goed, je bent nog niet helemaal wakker en je kijkt nog eens. Niets, alleen een vochtige trommel. De machine had dus kennelijk wel gedraaid. Maar zonder was zo bleek later toen ik de droger opendeed en daar een lading vuile was vond. Sindsdien doen mijn kinderen de was.

 

[Kleinigheden – 038 – 300 – 160916 – Een kind kan de was doen]

 

Teleurstellend
Een stralende zwangerschap

Pin It on Pinterest