Digitale tv - geen HD - Kanaal 71

Digitale tv – geen HD – Kanaal 71

Ben ik de enige die avond na avond mag genieten van Delta’s digitale drama? Als ik de klantenservice mag geloven, dan behoor ik inderdaad tot een zeer select en exclusief groepje dat uitverkoren is om van het nieuwe drama, ‘Blokjesbeeld’, te mogen genieten.

Maar helaas, ik geloof de klantenservice van Delta niet, te meer daar ik steeds meer ontevreden geluiden over de digitale tv van Delta hoor. Het is een eiland overschrijdend fenomeen. Ook in steden zoals Goes, Vlissingen en Middelburg is men bekend met het drama ‘Blokjesbeeld’. Vorig jaar beperkte het drama zich tot de zenders RTL7 en RTL8. Nadat dit enige maanden geleden was opgelost, ging het recentelijk weer fout, en hoe. HDTV is niet meer om aan te gluren, maar óók de normale digitale zenders, die je vervolgens kijkt als je geen HD meer hebt, bijna niet meer.

En dus bel ik maar weer eens met de klantenservice van Delta, wetende welke verhaal en welke vragen ik gesteld krijg. Want wie al meerdere malen met deze klantenservice heeft gebeld, weet ook dat ie op een zeker moment, met het kluitje dat interferentie heet, het bos wordt in gestuurd.

Allereerst wordt er door de klantenservice gevraagd of alle kabels juist zijn aangesloten. Als dit zo blijkt te zijn, wordt er gevraagd hoe oud de kabels zijn. Deze zijn nieuw en voorzien van een kabelkeurmerk. Ook wordt er gevraagd naar de afstand van de meterkast naar de televisie. Om het hoekje. En dan volgen er nog een aantal simpele vragen.

Ook in steden zoals Goes, Vlissingen en Middelburg is men bekend met het drama ‘Blokjesbeeld’.
Maar dan begint de meneer van Delta een technisch betoog over elektromagnetische interferentie. Voor meer uitgebreide informatie hierover verwijs ik u naar het internet, maar waar het op neerkwam was dat mijn sub-woofer naar alle waarschijnlijkheid de storingsbron was. De hierin aanwezige magneten zouden een elektromagnetisch veld opwekken dat het signaal zou beïnvloeden. Ook de straling van mijn magnetron of zelfs mijn smartphone zou de bron van alle ellende kunnen zijn. Zelfs de zendmast van KPN, ook al staat ie op ruim twee kilometer afstand.

Kanaal 1 - HD Kwaliteit

Kanaal 1 – HD Kwaliteit

Maar beste meneer van Delta, is het niet zo dat de keurmerkkabels deze straling weren? En is het niet zo dat ik nooit urenlang mijn magnetron of mijn stereo aan heb staan als ik s-avonds televisie kijk? En is het niet zo dat Delta de frequenties wederom heeft aangepast? En staat er niet op mijn scherm dat de kabelsterkte 85% procent is en de kwaliteit maar 40%? En waarom heb ik deze problemen nu ineens wel, terwijl er niets wezenlijk is veranderd binnen mijn huishouden? Antwoorden waar de meneer van Delta geen antwoord op had.

Afgelopen woensdag werd ik gebeld door een vriend uit Goes, of hij bij mij voetbal mocht komen kijken? De ontvangst in Goes is namelijk zo slecht! ‘Interferentie’, zeg ik tegen hem. ‘Pardon?’, hoor ik hem vragen. ‘Straling, komt door de straling van die enorme televisietoren daar bij jullie’, zeg ik lachend en met heel veel kiespijn!

 

[BSD – 004]

 

Ligt het nu aan de gemeente of aan ons?
Een coffeeshop én tippelzone

Pin It on Pinterest