DDVD

De Drie Van Droes

De Drie van Droes (DDVD):

1. Buffalo Springfield – For What it’s worth

Dit nummer is geschreven door Stephen Stills n.a.v. verschillende rellen die uitbraken aan de oostkust van Amerika ten tijde van de Vietnamoorlog. Het wordt een wereldhit en zet de band direct op de kaart als anti-establishment. Vreemd genoeg is dit nummer ook gebruikt in een reclame voor Miller bier. De zinsnede ‘There’s a man with a gun over there, telling you you’ve got to beware’ werd eruit geknipt en vervangen door het refrein ‘Everybody look what’s going down’. Later zouden Stills en daarna Young overstappen naar CSN&Y.

2. Crosby, Stills, Nash and Young – Teach your children

Een van de meest bekende nummers van CSN&Y van het legendarische album Deja Vu. De supergroup stond vooral bekend om haar close harmonie singing. Zo kon het zijn dat leden van The Grateful Dead les kregen in samenzang van met name David Crosby en Graham Nash. Als tegen prestatie leerde Jerry Garcia hen het bespelen van de pedal steel guitar. Op Teach your Children is speelt Garcia mee op pedal steel guitar. Het nummer is geschreven door Graham Nash en beschrijft de moeizame relatie die hij had met zijn vader die verschillende keren in de gevangenis zat.

3. Grateful Dead – Ripple

De Grateful Dead is een van de grootste bands die Amerika ooit gehad heeft. Opgekomen in een tijd waarin LSD nog niet verboden was maakten ze in eerste instantie voornamelijk psychedelische muziek.
Ripple is een folksong geschreven door bandleider Jerry Garcia en Robert Hunter. Deze laatste was een volledig bandlid maar trad nooit op. Hij was de vaste tekstschrijven van de band. De meeste songs zijn van zijn hand. Het nummer komt van het album American Beauty.

DDVD - 003 - Vroeg gestorven
DDVD - 001

Pin It on Pinterest