Artiest Ray Davies
Nummer Vietnam Cowbows
Album Working Man’s Café
Jaar 2007
Denk je aan Ray Davies dan denk je aan zijn drie jaar jongere broertje Dave Davies en als je aan beide denkt dan denk je aan The Kinks. In de jaren zestig hadden ze wereldhits als: You really got me, Till the end of the day en Sunny afternoon. Als The Kinks eind Jaren tachtig uit elkaar gaan, kruipt bij de oudste Davies het bloed waar het niet gaan kan en gaat hij solo verder. Working mans café is zijn derde soloalbum. Op het album bezingt hij de hedendaagse problematiek en ontwikkelingen. Vietnam Cowboys refereert aan de vrije handel en globalisering.

 

Artiest Aaron Lee Tasjan
Nummer The Trouble with alcohol
Album In the Blazes
Jaar 2015
Nadat hij eerder al vier EP’s heeft uitgebracht en verhuisd is van New York naar East Nashville brengt Aaron Lee Tasjan dan eindelijk zijn eerste volwaardige album uit. In The Blazes is het debuut dat eind 2015 in eigen beheer wordt uitgebracht. De gitarist en songwriter schrijft nummers die het midden hebben tussen blues, country-rock en singer sonwriter songs uit de jaren zeventig, als James Taylor en Randy Newman.

 

Artiest James Taylor
Nummer Wild Mountain Thyme
Album Before this world
Jaar 2015
James Taylor kennen we allemaal van zijn door Carole King geschreven wereldhit, You’ve got a friend uit 1971. Zelf is hij uiteraard ook een begenadigd liedjesschrijver, zei het niet dat hij sinds 2002 alleen nog maar voor een grote schare trouwe fans heeft opgetreden en niet meer heeft geschreven. Tot vorig jaar het album Before this world uitkwam met dertien eigen composities. Heerlijk album om in een luie stoel met een wijntje naar te luisteren.

DDVD - 002

Pin It on Pinterest