Kl - 300Buitenlanders kunnen al snel onder de indruk raken van alles en nog wat dat er in Nederland gebeurt en gebeurd is. Rembrandt, Van Gogh, Vermeer en tegenwoordig ook Jeroen Bosch, staan wereldwijd bekend als de allergrootste schilders. De musea maken er handig gebruik van, de marketingmachines lopen op volle toeren.

Vertel buitenlanders over de VOC, het allereerste aandeel ter wereld, de Tulpencrisis en ons koloniaal verleden, ze zullen verbaasd staan. Amerikanen krijgen zelfs in de geschiedenisles mee dat New York door Nederlanders gesticht is en dat Wallstreet haar naam te danken heeft aan de muur die Nederlanders bouwden als defensie tegen de Engelsen. De halve wereld weet dat de Zuid-Afrikaanse taal een verbastering van het Nederlands is.

Vertel dat een klein land als Nederland een geweldige grote handelsgeest heeft en wereldwijde multinationals als Shell, Unilever, AMSL, DSM en Philips heeft voortgebracht.

Vertel ze dat we als eerste land ter wereld een euthanasiewet hadden, het eerste land waren waar homo’s konden trouwen en het eerste land waren waar openlijk softdrugs te koop waren. Ze zullen onder de indruk zijn.

Maar het meest onder de indruk zijn ze over het feit dat we in Nederland voor een heel groot deel onder de zeespiegel leven. Ze zijn dan ook onder de indruk van de afsluitdijk, de kunstmatige Flevopolders en niet te vergeten de Deltawerken in Zeeland.

Rijdt met ze door de Zeeuwse polders en ze zullen versteld staan van de vele dijken. Maar spreek nooit met Engelstaligen over een dike-house want ze zullen de indruk krijgen dat het huis door lesbiennes bewoond wordt. En prijs ook geen Zeeuwse biertjes aan, althans geen Peelander want voor je het weet roept zo’n Engelstalige:

‘Look overthere!’ al wijzend op een man die in de berm tegen een boom staat te urineren, ‘a real Pee-lander.’

 

 

Ongelooflijke zelfzuchtige klootzak
Blauwe ogen

Pin It on Pinterest